Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2013 19:32 - Как може да бъде разпознат един "червен боклук" /хайде добре "социалист"/, сред нормалните хора!
Автор: stranni4e Категория: Други   
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.06.2013 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Като пиша социалист, не съм много прав.Нямам предвид някой от "новата тройна коалиция" или "коалиция за България" и даже, не точно член на БСП.Без да е задължително, формално, те членуват в някоя от трите "организации", но нито познават устава им, нито програмите им, нито проповядват идеите им.
     През годините се оформи, една доста внушителна група хора, точно и недвусмислено наречена от обществото "червени боклуци".В последно време, малко се поизгуби този култов за времето си епитет, но това се дължи единствено на по-гръмогласното и по-цветистото/както вече съм казвал/ надвикване и оплакване, служещо за заглушаване на нормалната човешка реч.
     Някога, един такъв ЧБ/за краткост ще ги наричам така/, можеше да го разпознаеш от километри по ярко червената премяна, носена с гордост.Но сега, докато не си отвори устата, стоиш в пълно неведение.Вярно, че и налудничавия му поглед може да го издаде и все пак думите и особено децибелите, са неговия баркод сред тълпата.
     Да спориш и да опонираш на такъв човек, е все едно да се бориш с вятърни мелници.Няма начин ти да излезеш на глава с ЧБ.Те вярват само в техните си идеи и петимата им съмишленици използващи същия агресивен език, са единствения и истински народен глас.Различното мислене и несъгласие с проповядваното от тях е автоматичен повод за клетви и псувни.
     Живеят групирани в малки общества, със строги неписани закони и всеки дръзнал да наруши техния родовообщинен мир, бива заклеймяван като враг на народа, ненормалник, платен и още куп прилагателни, които мога да изрека, но сърце не ми дава да ги напиша.
     Всяко кривване от правата, начертана с червен тебешир се смята за предаване на родината, а вярата им в правотата на разсъжденията им, граничи с религиозна такава.
     Желанието им да подчинят обществото и хората на строгите правила и норми ръководещи смисъла на живота им е по-силно от майчина и бащина обич./Не ме карайте да давам пример!/
     В никакъв случай не мога да определя, дали са умни или са глупаци, интелигентни ли са или профани, но няма никакво съмнение, че те са изключително устати и истерични.
     Качества, като срам и толерантност са им абсолютно непознати и дори безпристрастие или мълчаливо несъгласие с техните съзаклятнически приоритети, те приемат, като лична нападка и заплаха за правото им на изказ.
     Смешно и необяснимо е, как винаги се докопват до дискусионните телефони и винаги намират начин да изкажат своите високомерни и високопарни позиции по всякакъв вид въпроси.А дръзнеш ли да не се впишеш в тяхната характеристика за живота, те прави най-меко казано, нежелан и излишен.
     Но стъпят ли на върхът, захапят ли най-сетне властта, стискат до кръв и няма земна сила, която да ги накара да разхлабят желязната си хватка и да отворят кръвожадните си челюсти."Всички в затвора" и "мачкане на глави", няма да бъдат вече само грозни мечти , а истински и реални постъпления за изпълнение на заветния план.
     Като ги слушаш, от тях по-големи родолюбци няма и в същото време, с нито едно си действие за 24 години демокрация, те не са доказали това.Гворят за успехи и благоденствие, а всъщност, най-големите икономически катаклизми за страната са сътворени именно от тях и техните гурута.
     Те нямат аналог по света или, ако все пак има някакво нескопосано копие на нашите ЧБ в другите държави, то те не получават подходящото внимание и реципрочно не отговарят на необходимите критерии.
    И последно, ЧБ са лесно разпознаваеми, пък и те
никъде и никога  не се стремят да го прикрият.Гордостта им от негативното обществено отношение към тях, граничи с мазохизъм, а това е една от главните причини, хората да ги отбягват и да не желаят да влизат в контакт с тях.
     Отлично съзнавам, че техните групичики и дружинки са непревземаеми крепости и съм далеч от мисълта да нарушавам душевния им мир или душевната им болест по-точно.Но, ако си мислят, че ще се уплаша и ще взема под внимание техните до болка познати обиди, просто са сбъркали човека.
     Нека се изживяват, като най-знаещи и най-можещи и нека тяхната 15 минути слава да е доживотна.Не им завиждам, не ги мразя и всъщност са ми безразлични.
     Аз знам, че съвсем скоро, пак ще се скрият в дупките си, ще надничат плахо зад пердетата наблюдаващи истинската народна позиция и покрай клетвите и псувните ще се прокрадва едно, "Ние пак ще се върнем на власт и тогава ще видите".
     Така е било, така и ще бъде!
    

    
    
    
    



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stranni4e
Категория: Други
Прочетен: 237197
Постинги: 118
Коментари: 133
Гласове: 2929
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930