Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2013 20:31 - Рапорт даден, рапорт приет!!!
Автор: stranni4e Категория: Други   
Прочетен: 1946 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Докато разглеждах блога и някак си неусетно се зачетох в черновите си.Всичките /4-5/ са от преди ваканцуването ми, но има доста добри.Най-много ми хареса една за събора на Бузлуджа, който "случайно" е съвпаднал с "всенародното веселие" в Северна Корея и с празниците в Киев, по случай 1025 години от приемането на християнството.Защо не съм я довършил и аз не знам, ама ме е яд направо.Та значи, то времето и е минало, но тук ще постна една дето съм я почнал в началото на "Кабинета Орешарски" и най-вероятно, след, като съм гледал някой петъчен парламентарен контрол.Добавих само един щрих от моите наблюдения след обиколката на България.



     Като гледам на тоя парламент в момента, му липсват само група засмени дечица с червени/пионерски/ връзки и един барабанчик отпред.Нещо средно между партийно събрание, с отчет за завършената петилетка и набелязване на следващите цели по посока, бетониране на властта.А парламентарния контрол?????????Направо нямам думи!Може би, разглеждане на молбите и излушване на желаещите за приемане в комсомола.....Нещо такова.Въпреки, че беше задължително, ги имаше тия циркове навремето.Славни времена бяха!Спомени, спомени!!!


imageimage


     Но не трябва да се спира до тук!24 години се борим да възстановим старите романтични и славни традиции.Аз веднага предлагам, да си върнем и партийния дом и да натирим от там ония продажници от ЦИК!Естествено, че отгоре ще цъфне и ще се извиси величествено червената петолъчка, въпреки, че така и не разбрах, защо изобщо я свалиха навремето.


imageimageimage


   
   Прокрадва се и лозунга - "Ние ще преизпълним петилетката и подетите обещания, и ще откраднем колкото можем повече, не за пет, а за четири години."

imageimageimage



    И руските началници, и те отново са тук, за да ни държат изкъсо и да не се разхайтваме!

imageimageimage



     А в БСП, скандалите и противоречията, както винаги, я консолидират и сплотяват още повече!


imageimageimage



     Но най-важното е, че, ако някой посети страната ни в момента, изобщо няма как да разбере, че това е България!Азия или по-точно "Близкия изток", напомняме сега!И не заради турските сериали!Не!!!Просто, където и да отиде човек, неизменно се сблъсква с управници като Муса, Кадир, Мехмед, Емел, Хасим, Хасан, Назми и още куп странни /за мен/ имена.Да не говорим, че, ако реши госта, да разгледа едни от най-дивните и най-красивите кътчета на родината ни, не може и да чуе българска реч.И няма как да бъде друго яче, защото те, живеещите в Лудогорието и Родопите, просто не знаят български език.Преди онези буквари с майчните букви, беше хубаво първо да им раздадат читанките с А, Б, В, ........ да ги разгледат само!

imageimageimage

    

     Но така ще бъде, по волята на ръководителя на нашата държава /макар и в сянка/, Ахмед Доган!!!


image




Гласувай:
7



1. otempora - "И няма как да бъде друго яче, ...
14.09.2013 11:46
"И няма как да бъде друго яче, защото те, живеещите в Лудогорието и Родопите, просто не знаят български език" - цитирам автора. Напълно вярно. Чужденците се удивяват, че тези хора не само, че не искат да говорят български, но и не могат да говорят езика, защото не го знаят. Виж: http://otempora.blog.bg/regionalni/2013/05/25/rodna-rech-omaina-sladka.1113784
цитирай
2. stranni4e - Видях....
14.09.2013 12:14
Хреса ми и точно това имах предвид, че и с по-тежък вариант се сблъсках.........Няколко пъти!.А и тез джамии дето никнат като гъби из Родопите, направо сме за смях.
Понеже става въпрос за грък в постинга ти - в Атина има над 1 млн. мюсюлмани и познай колко джамии има там.Нула, зеро, миден.Понеже дълги години бях шеф в една фирма, се налагаше да освобождаваме мюсюлманите в петък на обяд за да ходят на молитва.Разбира се, аз много стриктно си изпълнявах задълженията и им режех половин надник, но по-интересното е, че веднъж ги попитах в каква джамия точно ходят да се молят и тогава разбрах, че в Атина такова нещо няма.Много молби били писали и до кметство и до министерство и им отговаряли да си траят и да са благодарни, че поне им разрешават да се събират някъде в петък.Изобщо няма планове в благоустройствения план на града и за в бъдеще да се строи подобно нещо.Питах и гърци по въпроса и те с гордост ми отговориха, че нито една джамия няма в цяла Гърция, въпреки 4 вековното си иго.Това разбира се не е вярно, защото примерно на остров Крит живеех точно до джамия.Вярно, не действаща, а само като паметник на културата.
Отплеснах се с тия джамии, ама никой така и не казва, защо по дяволите се строят на акорд навсякъде из страната.Село 200 човека - 3 джамии.В Горна Оряховица, няма нито един мюсюлманин, ама ще се строи джамия.Явно ни подготвят за бъдещето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stranni4e
Категория: Други
Прочетен: 236777
Постинги: 118
Коментари: 133
Гласове: 2929
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031