Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2013 14:44 - Мечтания и реалност!
Автор: stranni4e Категория: Забавление   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 22.09.2013 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                        

               Ако не беше утопия, щеше да е идилия!  

                                                

     Слънце, топлина, красота!Есен е.Листата
бавно капят и покриват земята, като предизборни обещания на БСП, а дърветата горките, се гънат и размахват неистово клони под порива на вятъра, сякаш молейки се за милост и прикривайки срамежливо голотата си.Улиците преливат от цветове, а жълто-кафявия килим изтъкан от природата, макар и да напомня за гащите на министър Чобанов след разходката с белия автобус пред парламента, ни пренася в един друг свят.Свят на покой и смирение.Есен е, красиво е, време е ....... за зимен сън.
     Именно по този мек килим и в този прекрасен ден, ефирно, като самодива се носела Мая Манолова, по посока на партийния дом.Вървяла тя с гордо вдигната глава, а дългата и, гъста, руса коса, се развявала от следобедния бриз и като бурно море се спускала стремително към нежните и рамене!Слънчевите лъчи, допълнително подчертавали естествения и златист цвят, и решително опровергавали тезата, за каквато и да е фризьорска интервенция!Стройното и тяло, и леката походка само затвърждавали нейната жизненост и грациозност!А и самата и осанка говорела достатъчно за вродената и красота, и неповторим чар.Свежата и изпъната кожа, блестяла несравнимо върху ведрото и младолико лице, и носела неподправен почерк на благост и милостивост в характера и.Да, такава е Мая и така я знаят хората.Светиня!
     Там, пред партийния дом, под величествената червена петолъчка, с усмивка на уста, стоели в очакване благодетелите на нашата страна и командирите на богоизбраните ни социалисти, а именно - Владимир Путин, Алексей Милер, Сергей Кириенко, Ахмед Доган и Цветан Василев!Вървяла щастливата Мая към тях, а редом с нея безгрижно крачели всичките и верни приятели и съмишленици.От ляво се откроявал послушника Сергей Станишев, хванал нежно подръка младия красавец Вигенин.До тях, леко подпийналия Михаил Миков с несигурна крачка се мъчел да не изостава от групата.Тук били и двойката Бареков-Пеевски, като Николайчо, показно се фръцкал с новата си позлатена каишка с надпис "България без цензура" и радостно подскачал около своя благодетел, докато му облизвал, ту обувките, ту някои други работи.Първанов също бил в челната редица, макар, че почти не се забелязвал.От другата страна, дясната, наперено крачели Корнелия Нинова и Масларова и явно куфарчетата в ръцете изобщо не им тежали, и не им пречели, и те да се носят, като волни пеперуди в следобедната мараня. До тях, Орешарски, оглеждайки се наляво-надясно, пристъпвал страхливо напред и единствено лекото побутване на Местан отзад, не му позволявало да се изгуби в тълпата безвъзвратно.Някъде сред първите, като крачун и малчо се надпреварвали и Румен Овчаров, и Йордан Цонев, мъкнейки обемисти папки, а течността стичаща се по лицата им, била тя пот или лиги, говорела единствено за предстоящо голямо лапане.Също на предна линия, естествено, бил изтипосан и всенародния любимец Христо Бисеров.Но той не носел нищо, защото ръцете му били заети предварително.С едната си бъркал в носа, с другата в задника.Това е то, цвета на нацията!Вече на втори план били и всички министри, зам. министри и още куп други екскперти от правителството, които също като своите ръководители, не знаели къде се намират и къде отиват.Но накъде без тях?!Неотлъчно следвали те своите лидери в компанията на почти цялата парламентарна група на БСП, както и още няколко мастити олигарси.Най-отзад, пълзящия като плевел Волен Сидеров, прилежно събирал изпадналите трохи и стотинки от препълнените джобове на вървящите пред него началници, но това в никакъв случай не го възпирало, все така отривисто и гръмогласно да проповядва  "Планът Сидеров".
     А отстрани народ, народ, докъдето ти стигат очите!С пълно сърце, червена душа и празни джобове, ..... щастие, щастие, щастие, та стига и прелива!Разбира се, в този чудесен празничен ден, по улиците заслужено се подвизавали и най-знаковите ни и признати фигури на прехода, най-сетне завършен, и като почетен шпалир се били наредили по ръба на тротоара - олигарх, политик, олигарх, политик, олигарх, политик.Резонно сред възторжената тълпа се забелязвали и ухилените депутати на ДПС и Атака, в унисон с група верни и свободни журналисти, а и внушителна армада от млади, грамотни и хрисими поддръжници на партията.Всички те, в един глас, скандирали въодушевено "Е-вра-зи-я, е-вра-зи-я, е-вра-зи-я, ......" развявайки червени знаменца.Стройни, мускулести младежи изпращали въздушни целувки на Мая, а тя с радост им отвръщала и кокетно флиртувала с тях, ...... а пък Ангел Найденов нещо липсвал!В цялата тази идилия, някои хвърляли  червени рози към преминаващия хайлайф, но други или по-точно всички, като по команда, мятали с неприкрита злоба презрели домати по затворените в клетки гербаджии - Борисов, Цветанов и още няколко десетки подобни екземпляри.Така им се пада на продажните съсипници.Разбира се, те отдавна били изхвърлени от парламента, осъдени и залостени зад железни решетки по улиците, за да изпитат и те народния гняв и да видят какво е.
     Атмосферата била повече от празнична и как иначе, като Белене от известно време, неуморно бълвал електрическа енергия, а и газопровода "Южен поток" безмилостно раздирал недрата на Добруджа, ръсейки руски благини из Европа.Всичко това в името на народа!Да бъде и пребъде, .......... най-много още двайсетина години!
     Наближавала Мая Манолова, към вождовете на България и вече протягала ръце за братска прегръдка, когато чула от някъде думите "Г-жа Манолова, Г-жа Манолова".Кой си позволява да използва това отдавна забравено обръщение!!!!!!Ето пак - "Г-жа Манолова, Г-жа Манолова" ..........Но не!Тя била вече съвсем близо и нейните богове също били готови за жест на признание, като някои от тях, вече си подлагали бузите за целувки, и единствено Доган, незнайно защо, си разкопчавал панталона.Но този глас не спирал -
"Г-жа Манолова, Г-жа Манолова  ............"!


     - Г-жа Манолова, Г-жа Манолова, събудете се!А, май идва на себе си!Г-жо Манолова, събудете се!Г-н Найденов, елате бързо, съпругата ви е в съзнание!
     - Ох, какво става!?Къде са всички, ........... Ангеле, ти какво правиш тук, ........... и изобщо къде съм всъщност!? - оглеждайки се, започнала да разпитва Мая.
     - Г-жо Манолова, вие сте в детоксикацията в Пирогов.Бяхте докарана в безсъзнание и едва успяхме да ви събудим.Ще ми позволите ли да ви дам един съвет?
     - А вие кой сте и с какво право ще ме съветвате, .....!И, имате ли нещо за глава, че страшно ме боли!
     - Аз съм Доктор Иванов и мога да кажа, че така ще се чувствате поне още няколко часа, защото това е реакция от отминаващото въздействие на опиата.Та значи Г-жо Манолова, като видите група хора събрани на едно място, не тичайте непременно при тях и не се солидаризирайте на всяка цена с това което правят.Това не беше, нито фейсбук-група, нито спонтанно протестиращи под надслов "да пушим хашиш пред параламента", а най-обикновени наркомани!




                                                                 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stranni4e
Категория: Други
Прочетен: 236845
Постинги: 118
Коментари: 133
Гласове: 2929
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031