Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2018 19:06 - Евроугощение
Автор: merlin68 Категория: Забавление   
Прочетен: 2879 Коментари: 5 Гласове:
24

Последна промяна: 23.06.2018 13:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Главни действащи лица:

Тъпчо-инвеститор - програмист, бизнесмен, граматик, любоФник... и много още неща

Вмирисан - чиляк без всякаква мисъл, но много добре изразяващ я

Глашатай Вряскова - вестителка на Човека с Белия Костюм

Разпопен комунист - милиционер преживял Катарзис, Велико-Български шовинист

Гетьо - прост, но гледащ в правилната посока селянин

Хор от Женски Никове - клонинги на Тъпчо-творец


=Първо действие=

 

Под открито небе във вътрешния двор на голям Хипермаркет (който не е Билла), на десетина метра вляво от контейнерите за боклук е разположена богато отрупана с кудкудякащи дарове софра. Какво ли няма на тази чудна трапеза - като се почне с "от пиле мляко" и се стигне до трътки. Всичко изглежда поразително свежо и вкусно, и на насядалите, биха им потекли лигите, ако не беше странната, натрапчиво-неприятна и загатваща за г~вна миризма разнасяща се изпод софрата.

На кръглата, богата маса са насядали Тъпчо, Вряскова, Хорът от Женски Никове и традиционно за тях, разговарят незлобливо.

Тъпчо-инвеститор и много още неща, става прав и с г~*няна пръчица почуква по кристална чаша пълна с "от пиле мляко".  В малкия нощен час настава гробовна тишина, единствено нарушена, от любовния зов на мърляв риж котарак в далечината.

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Събрах ви в малките часове на тази нощ, тук, на тая богата трапеза по няколко причини. Всички те са изключително значими и се затруднявам с коя да подхвана... Ха ха ха, ще започна разбира се със заслужено самохвалство... Но, преди това да ви кажа защо избрах за вечерята ни точно това място.

Глашатай Вряскова - вестителка на Човека с Белия Костюм:

Предполагам, че Твоят Творчески Гений, ще използва някакъв супер як символизъм в това място... надявам се да е така, защото вонята е...

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Както винаги, ти Мой Ейнджъл си напипала с удивителна точност творческите ми намерения! Както всички виждате, този Хипермаркет тук, не е "Била", и какво по-ясно, па макар и много символично доказателство, че аз не съм Била-охранител, както някои (въпреки, че съм забравил кои) ме наричат.

Хор от Женски Никове - клонинги на Тъпчо-творец:

Колко просто, лесно... гениално,

злите езици затапваш... орално.

Туй стихче е за твоя стил похвално,

все тъй, любими, ти твори ГЕанИално.

Вряскова:

Присъединявам се към твоите фенки, само една дребна забележчица, не го приемай като дребнавост, защото аз, Бог ми е свидетел, хич не съм дребнаво злобна, а напротив, много по на едро. Затова искам да те предпазя от анонимната некадърна простащина дебнеща от Нетя да те захапе за някоя незначителна правописна грешка. Не се пише Била, а "Билла", с тази правописна корекция символизмът ти става съвършен. За мен поне, няма вече никакво съмнение, че ти не си "Билла-охранител"... а впрочем, как се казва този Хипермаркет?

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Благодаря за приятелската корекция, но нямаше нужда. Това че изписвам грешно "Била", е само още едно доказателство, че не съм била-охранител ха ха ха. Но за миризмата Мой Ейнджъле... не позна, въпреки че и тя е дълбоко символична, не е свързана с мястото, а с някои мои творчески напъни

Вряскова: 

Ооо, схванах мисълтта ти, ти си бил по-висока топка отколкото си те представях дори. Но кажи ни Гений всеобхватен, какво символизира тази трудно поносима воня на г~вна? Загатката ти поредна, явно сами не ще успеем да решим.

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Както знаете, преди няколко дена, публикувах тук един чудесен свой разказ за моята Реална Американска Приятелка - Руби (и ако някой подлец се съмнява, че е Реална, мога да му дам телефона ѝ). Онази плагиатка, която заради кражбата на чужда интелектуална собственост беше заплашена с изключване от училище.

Хор от Женски Никове - клонинги на Тъпчо-творец:

Помним, как да не помним 

твоя стил непретворим, създал

тоз разказ къс, но незабравим.

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Благодаря ви мои Реални обожателки. Разказа, аз разбира се и сам можех да напиша, при това доста по-добре, но знаете колко съм ангажиран със собствените си фирми, къщи, коли, със Западната Фирма за която работя, с инвестициите които правя... и да не изброявам повече. Та затова, разказа просто го откраднах. Нещеш ли обаче, някакъв Мърльо, гледал американския филм от който задигнах разказа. Те затова се наложи да проявя гениалността си, и не просто да се измъкна от тази нелепа ситуация, а да направя онзи льольо и групичката му за смях. Затова, вече без да плагиатствам, написах свой собствен сценарии, за да не играя по техните правила, а те да станат за смях в моя филм.

Сценарият е прост, гениален и вие естествено много ще се смеете. Написах мейл на една от Реалните си фенки, в който, Аз-Сценаристът и казвам, че ще се о~ера и предвиждам, че групичката на неграмотния Мърльо ще започне да ми се смее, без да подозира, че аз съм се о~рал точно за да ми се смеят. Е, то разбира се така и стана. Кажете ми не е ли лесно да се ебаваш с такива льольовци като тях!

Хор от Женски Никове - клонинги на Тъпчо-творец:

Така е потвърждавам, получих този мейл - завикаха един през друг Никовете на Реалните тъпчови фенки и размахаха по един мейл-чаршаф.

Вряскова:

Сега вече разбрах какво се е случило и много се смея... да, мирише ужасно, но пък много се смея на онзи подлец дето не се усеща, че ти нарочно си се о~рал.

Впрочем този Ник, освен подлец, е и ужасяващо неграмотен. Видяхте ли какво е написал онзи ден? - "кудкОдяк". Какъв неграмотен мърльо, дори не може да ме цитира правилно.

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Всъщност Вряскова, миризмата е дори симпатична, освен това не забравяй, че аз съм Гений и освен символизма, във всяко нещо търся и прагматичното му приложение. Та символичните о~рани гащи са под масата. А прагматичният смисъл на този факт е в това, че аромата им убива острия мирис на гозбите върху масата и му придава ако не изящност, то поне поносимост. Тази френска рецапта се наложи сам да измисля, тъй като продуктите не са първа свежест... направо са уловени в средата на пътя между склада и контейнерите. Е хайде, да ви е сладко!

Вряскова:

Ааа, аз не съм гладна, дойдох просто да се посмеем на Мърльо...

Тъпчо-инвеститор и много още неща:

Няма не искам, няма недей, всичко на масата трябва да се изяде преди зазоряване защото ще има проверка от Олаф. Приемете го като усвояване на еврофондове, защото то си е така. Както знаете, тези дни станах акционер, инвестирах не малко средства в "кудкудяк дарове" и "кукуригу деликатеси". Обещах на шефовете на компанията да увелича печалбите за сметка на брака. И така спечелих средства по европрограмата - "Не изхвърляй боклука, нахрани приятел". Вряскова, сама разбираш, че точно ти няма как да откажеш европейските директиви... няма да се приеме добре това. Пък и бъди спокойна, скоро ще дойдат още приятели, ще им похвалиш храната и така докато се усетим в сладки приказки ще изядем всичко.

Вряскова:

А къде са останалите ни приятели? Уж сме толкова много, и все противници на кръволока Путин, а в този труден моменти, те зяпат тайно Световното първенство организирано от този диктатор!

Възмутена Вряскова, отпи "от пиле мляко" и с евро-атлантически устрем забоде на вилицата си една препечена тлъста трътка.

 

=Завеса=

Край на първо действие




Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. predatorkapredatorka - :)))))....Благодаря ви мои Реални обожателки.
21.06.2018 19:33
ами добър си..мърльо,или хърльо..
..смея се на глас..ха ха ха...
цитирай
2. mt46 - Поздрав!
21.06.2018 20:25
Добре си с хумора и пародирането...
цитирай
3. born - От няколкото парадоксални образи се ражда гениална пиеса !
21.06.2018 23:32
И то още в първото действие. Ако някой /а Мерлин има таланта/ реши да ползва всички миризливи прояви на миризливите персонажи, ще се получи драматургична сбирка от порядъка на БСА /Большая советская енциклопедия/ , при което герои от рода на Гаргантюа, Швейк, Бай Ганю, Плюшкин или Собакевич ще изглеждат като невинни младенци пред визираните миризливи титани.
С нетърпение очаквам следващите действия ! Приемам т.н. първо действие по-скоро като пролог или интерлюдия .
цитирай
4. elinora - Ха ха ха, ех, че сочна веселба!
22.06.2018 13:09
Предполагам си намалил умишлено чаршафите на Чаршафа с жълтата книжка, щото иначе трябваше да четем до утре:)))

пп ако за следващото действие ти трябва онагледяване имам актуална снимка на Вряскова на която тя не е дърта и дебела стрина;)
цитирай
5. born - За плюскащите на държавна сметка не е възможно да свалят по-20-30 кг за няколко дни,
22.06.2018 14:29
така че остава да се досещаме, че гениалният чаршаф е обработил "актуалната" снимка. Той е маестро на тия неща, само не се е досетил да си пообработи собствената възпълничка закръгленичка снимчица. Или пък я е пообработил ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679807
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031