Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2013 19:01 - Изборите дойдоха, а под слънцето нищо ново и комунизмът пак ще ни задуши в скмъртоносна прегръдка!
Автор: stranni4e Категория: Други   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.09.2013 14:34


   Днес ще бъде сложен края на нашата класация, за най-брутално, вулгарно и всеотдайно плюене по посока на родината.Малко неочакван обрат взеха нещата на финала и изведнъж на върха се озова друг и издуха всички фаворити.Даааа, изненадите нямат край.Малко по-късно ще оповестим резултатите, а награждаването ще се извърши в неделя.И ми се щеше да спра до тук и да потъна в дън земи!
   О майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш!!!
    
И каква стана тя, в изходна позиция отново.Когато бях млад, преди 21-22 години стана същата безмозъчна история.Тогава, вместо да се юрнем с останалите соц-държави към Европа, ние бихме контрата и се бетонирахме в мизерията и глада.А този бетон /руска технология/ беше много хитро и качествено излят от обичайните заподозряни, "червените другари".И тогава, както и сега се подхвана рефрена, че тия новоизлюпени политици не стават, не разбират.И тогава се изтъкваше предимството на Руската школовка, .... е сега вече има и Европейски, че и Американски политолози.А пък тях, тия западните разбирачи, тогава ние/хората от улицата/ ги изпратихме, уж да се върнат след време и да ни управляват качествено.Е върнаха се.Ама защо ли?Да се изявяват по телевизийте като говорители и единствено развяването на дипломите да ни напомня, кои са те и какви всъщност бяха.Дааа.Както и да е.Изборът е техен.Ама поне да не бяха пречили на мъката ни да излезем от глухата улица.И тогава и сега се говореше и втълпяваше, че новите лица са бита карта.И тогава и сега, ни учеха, че държавата може да я оправи единствено, врял и кипял политик, известна публична личност с необходимата диплома и квалификация.И тогава и
сега, една и съща песен.
     Десният догматизъм с неговата нетолерантност и догматична вяра в общи поучения ми пречи по същия начин, както и левите предразсъдъци, заблуди и утопии. Отказвам и винаги съм отказвал да се причислявам към десницата или левицата. Стоя извън тези политико-идеологически фронтове и съм независим от тях. Пазя своята свобода дотолкова, че без притеснения да имам за всичко собствено мнение и да не се чувствам ограничен от свои предходни самоограничения. Приемам дадено мое мнение да изглежда „левичарско”, друго пък – „десничарско”. И да си призная – все ми е едно.
     Това са думи на чешкия писател и драматург Вацлав Хавел, по-късно станал и политик и един от символите и доказателствата, че политиката не се учи в университетите.Най-успелия Чешки президент и един от най-известните Европейски политици!
     А за Лех Валенса има ли смисъл да говорим.Електромеханик в корабостроителница в Гданск.Обикновен Поляк, впоследствие станал флагмана на Нежната революция и един от хората променили Европейската карта!Носител на Нобелова награда за мир!!!
     Не бе, вафла!
     Далеч съм от мисълта, да изринем всичко живо от парламента и да настаним вътре само електротехници, стругари и писатели.Съвсем не!Просто се моля, да не ни мислят за малоумни.Тогава, преди двадесет и няколко години, излъгаха Българския народ и той,........ не, че им повярва, ама клъвна.Сега, след толкова време, не мога да повярвам, че същите шарани и то на същата стръв, ще хванат, тези червени рибари.Просто отказвам да повярвам, какво става.
     Пак БСП на власт и айде пак да отпишем още едно десетилетие.Бе, ако направят "Белене", може малко да разхлабят аванса ама, .... кой луд ще пусне уловен шаран.
     Така е, кризата я има и малко слабичкото управление също го изживяхме, близо четри години.Мислите ли, че Полша и Чехия, са си избрали тия двама президенти и хоп, парите са потекли, като река.Божеее, в Полша умираха хора от глад по улиците, а сега имат една от най-стабилните икономики в Европа.Катаклизмите на прехода са неизбежни, но това е единствения верен път.Ще кажете - ама тоя преход е вече 23 години, писна ни!Не ме карайте да се смея, че имам язва и ме наболва.Преход никога не е имало!20 години в България само се краде и никой не си е и мислил за преход и промени, камо ли да тръгне да ги извършва.Така беше и преди, така е и сега.Изиграха Ви отново.
     И аз не вярвах, но видях.И аз бях скептик, но усетих.Усетих вятъра на промяната, духнал при нас за съжаление 20 години по-къскно.След толкова разочарования и лъжи бях отчаян и си казвах "И Барак Обама да дойде, не може да ни оправи".Но чудото започна да се случва."Ех мамка му, май ще се получат нещата" си виках.Белене, Беленеееее, ти ни закопа!И не заради, няколкото милярда потънали там.Отново Руската машина се нагърби да бута Българските червени ескадрони, към изборен успех и заличаване на всеки опит за промени и осъзнаване.
     В края на мандата на БСП преди 4-5 години, помните ли Станишев, като лично отиде в Москва да се моли.3 дена седя в някакъв хотел и преследваше Путин, като невестулка, а оня не го бръснеше за слива.Пак голяма комедия направи тоя клоун.Тогава Руснаците бяха усетили че родните социалисти губят власта и ги бяха отрязали.Може и пари да ги караха да връщат.Каза си Путин тогава, че ще сдуши с новите управляващи и без това се имал вече с Бойко.И тук избора на нашия беше, да се поклони ли пред Русия /ама с гъза напред/, което щеше да му гарантира, дълъг и спокоен политически живот.И на него и на партията му.Или да хване пътя на промените.Път трънлив, обезателно носещ негативи и катаклизми.Път ненормално труден, защото щеше да се върви, в условията на световна икономическа криза.Път неравен, защото Русия щеше непрестанно да ни препъва и залага капани.Път грозен, защото комунистическата олигархия, така се беше вплела в държавата за 20 години, че всеки божи ден се очакваха атаки и спекулации от тяхна страна.Път, недокоснат и не поглеждан дори, вече две десетилетия.
     
Избра втория.Бойкооо Бойко!!!Кой ти е виновен?На какво си разчитал?На народна подкрепа?Не, недей!Объркал си рейса пич!
     Кой го излъга Борисов, че той като откаже на Русия и те ще се спрат.Еми добре, щом не става - това виц ли е?!Веднага беше впрегнат целия съветски апарат.Цялата налична, действаща, законна и незаконна пешка, беше хвърлена в боя.От тук на там е лесно.И новия ни патриарх Не-о-фит, ако им беше неудобен и него можеха да затрият, ако искат.Детска игра е това за тях.И сега, власта, ще бъде връчена отново на БСП.И след месец или след седмица само, "Белене" ще бъде отново първа точка в паралмента.А ние пак ще плеснем с ръце и ще се прегърнем.
       И така, първо място в нашата класация, абсолютния световен шампион, ненадминатия майстор в съсипване и обругаване на родината е Българския народ.Наградата, ще бъде още по-голяма от предвидената, а именно, избора да живеете в натъкмената и изтрита от сърцата Ви страна!
     Заповядайте в неделя пред урните, за да направите Вашите заявки за наградата.Да Ви е Честито!




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stranni4e
Категория: Други
Прочетен: 236845
Постинги: 118
Коментари: 133
Гласове: 2929
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031