Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2013 19:40 - Събирам багажа и дим да ме няма ....
Автор: stranni4e Категория: Други   
Прочетен: 3255 Коментари: 7 Гласове:
15

Последна промяна: 15.09.2013 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Ами да, тръгвам си.Вярно, без настроение и с неприятното усещане за несвършена работа, но ...... време е.Разбира се, ако топчето пукне, "I"ll be back"!
     Иначе, сега няма смисъл да стоя и тъпея.Бестселъра "Мълчанието на агнетата" съм го чел, а пък и филма съм гледал.Мислех, че има някакво пробуждане, а то, никаква разлика!Ама абсолютно никаква!И всичко си е както предните двайсетина години, че даже и по-лошо!И надеждите стават все по-апатични, и вярата все по-реторична!И за нашите мечти е все по-късно, и за нашите деца е все по-трудно!Гвориме често за бунт за борба, а кротко седим и си пазим гърба.



     Както и да го погледна, вече наистина няма какво да правя тук.А и днес разбрах, че изобщо мястото ми не е било сред недоволните лумпени на площада.Оказа се, че протестиращите ги обединява ........ ПАРНОТО!!!!!!!!!Аз се опитах да осмисля тази сентенция, но на третата ли беше, .....Не, не, на втората всъщност секунда, се отказах.Е, както и да е, не съм заради парното тук и затова духвам.



     Пък и малко страх ме налази.Бареков обяви старта на новата си партия от утре /16.09/ и те сега вече не знам, от тая дупка какво животно ще излезе.Ако тоя влезе в парламента /родния или евро, няма значение/, ще се откажа от България.Стига срам и позор.Карал съм се и до скандали, и до бой съм стигал с разни родоотстъпници, дето не искат и да се сещат за България, ама всяко нещо си има граница.Все още не мога да преглътна, като слушам някои как говорят за страната ни само с пренебрежение и присмех, но ......!!!Е аз се надявам да не стигна до там, но наистина ще си скъсам личната карта и ще приема чуждо гражданство, ако тоя дудук Бареков, направи пробив в политиката.
     Политика Бареков?!Не, не го виждам изобщо!Не!Не е сериозно!Смешно, ресто, не струва!Аз го бях забравил тоя кавал, а виж ти, как отново се пръкна.Ама как може, та той е олицетворение на това, какво не трябва да бъде един журналист и вярвам, какво не трябва да представлява един политик.
     Ясно е за какъв политически проект става въпрос всъщност и чии поръчки ще изпълнява, и все пак, това е кощунство.Абе мислех този шопар Пеевски за по-умен, ама точно Бареков да изтипосаш отпред и да му дърпаш конците.Глупавичко е брат миии!Даже и "червените боклуци" ще го усетят и видят, въпреки, че са в тежък стадий на слепота.
Както и да е, ето ги юнаците:
  
                           image



     Тъй, тъй.Протестите спряха, мандалото хлопна и "Клепалото" почна.И как почна - с нов прочит на прехода!!!!!Е какъв нов прочит?То вече има един, нов не, но различен прочит на цялата тая работа.Ама от къде са го измислили и каква коварна болест ги мъчи "червените ........" /вече не знам как да ги наричам/, само те си знаят.И го пазят в тайна обаче!
     Иначе верния прочит, единствения прочит, си е ясен и за нас, а и за цяла Европа.Терористите, които взривиха покрива на църквата "Света Неделя" на 16 април 1925 година, две десетилетия по-късно завзеха властта в България чрез руска инвазия и 45 години ни "правеха на щайги".Този атентат на връх Велики четвъртък, е бил по това време най-големия в света, с над 120 жертви и около 500 ранени.Брей, голяма работа!Така като се замисля, комунистите трябва да са горди с това.Аз се чудя, тия ненормалници, що и тая дата не честват, по подобие на 9 септември.Ама, то не е късно де!
     А самия преход какво беше - с идването на 10 ноември биха шута на "тато", та да се наместят новите, още по-алчни и нагли червени функционери и те ти ги, още 24 години обещания за сполука и просперитет, и "скубанье под мишниците" наред.Нов прочит!!!!!!!!!Много четем, много умуваме и сме силни на приказки, а слаби на действия, и края не му се вижда.


                      image



     Иначе, какво друго интересно стана докато си бях тук?
     Намалиха тока по някакъв мистериозен начин, та сметките  всъщност станаха по-високи от всякога и хората вече се молят, дано няма друго намаление.
     Дадоха пълна свобода и независимост на медиите /най-сетне/, от което последва уволнението на Цолова и Николаев от БТВ, а и половината журналисти в канал 3 хванаха пътя.
     Абе все хубави работи.
     Сега ще вдигат прага на минималната работна заплата, което всъщност, ще увеличи минималния праг на осигуровките и нищо друго.Ама пак е плюс, нали?!
     Беленееееееее, ало тук сме.Ама, каквото кажел народа.Е колко пъти вече казва тоя народ бе!?Баси тупаните!
     Аха и още една нова партия се подава зад кьошето - БАСТА.Чудя се, кога точно ще се обединят с Бареков, щото той, архитекта и на двете партии е един и същ.
     А министрите ни, един да хванеш, друг да удариш.Като изключим Йовчев, другите още не знаят къде се намират.
     И все пак премиера, П.ОР., ще остане в историята като най-големия Незнайко - имаше един такъв литературен герой.Най-смешния и неадекватен министър-председател който сме имали, а пък той, като пълен наивник, си мисли, че е нещо.Едно голямо нищо виждам аз.


                   image



     А ето, че в пресата започна да се прокрадва вече, информация, за това как България губи по няколко млн. месечно, от продажба на ток на дъмпингови цени!!!То и аз се чудя, как така стана, при тези "независими медии".Те сега и на "най-заблудените овчици" трябва да им стане ясно, защо се наложи "спешно" актуализиране на бюджета, за неотложно дотиране на енергетиката ни.И как това се случи, точно след посещението на руския "доктор" от "Газпром"?!Как????Нима има кой още да вярва, че това е направено за да бъде намалена /уж/ ел.енергията с 5%?Стига де!Още тогава ми казаха за връзката на "Южен поток" с "Белене" и как зимата така ще се изопачат нещата, че едва ли не, народа сам ще се моли да се построи АЕЦа!!!
     Това е най-голямата врътка дето са ни приготвили "другарите"!Рекордьори, позьори!
     Но с ръка на сърце трябва да призная, че много го бива тоя СерГей в ОРАЛНИТЕ споразумения!Няма нищо черно на бяло.
И Вигенин вече призна, че Станишев е цар на ОРАЛНИТЕ хватки!

               

                                                    Сладурчета са те!!!          



     Ох, книга, роман ...... в 2-3 тома, може да се напише за тия юнаци и то само за 100 дни управление.Добре де, и на околоизборните циркове може да се отделят няколко глави.То е за рев, ама аз се радвам, че съм съвременник на целия този фарс, както се радвах, че съм съвременник на онова футболно лято САЩ 94.Мисля, както и тогава, че такова нещо няма никога да може да се види повече и да се повтори.Разликата само е, че за САЩ 94 се надявам, чудото да стане все пак и отново да отидем на полуфинал на световно първенство по футбол някога, а този политически театър, да свърши и го изтрием от паметта си, по един или друг начин.
     Дааа, съвременници сме на един период от нашата история, който ще се изучава след време в училищата и университетите /може и Европейски такива/ и нищо, че ще бъде записан, като най-мрачен и най-позорен момент от нашата по-нова история!Все пак сме съвременници!



      Ми това е.Но последно, да не ги пропусна, много се чудя на групата от "контрапротеста", не виждат ли /не, това не/  не усещат ли, не надушват ли какво се задава?!Няма нужда човек да е екстрасенс.Няма нужда да има развито шесто чувство.Те нещата са доста ясни.Сега, не визирам платени "шамари" и още двама-трима февруарски екшън-герои.Говоря за обикнжвените хора.Нека са леви, нека са социалисти, нека са комунисти, ама какво правят зад гърба на тия продажни мафиоти на Позитано 20.Не знам, чудя се!И винаги съм се чудил!Айде ще си го взема за домашно това, да се чудя и по пътя за ..... някъде си.




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drakulla - Е
15.09.2013 19:44
успех...и надявам се да си удържиш на обещанието, когато...нали знаеш, това време идва.
цитирай
2. injir - Щеше да бъде смешно, ако не беше т...
15.09.2013 19:48
Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно и страшно... Пожелавам ти успех! Чуждата държава мисли повече за работещия, а не като тук...
цитирай
3. blondinkas4uk09 - За нещастие,
15.09.2013 20:20
много си прав, Stranni4e
цитирай
4. stranni4e - Аааа, благодаря .....
15.09.2013 20:22
Благодаря ви от сърце и за пожеланията, и за признанието, и за съмишлието.Така е.Аз мислех, че след огромните циркове покрай изборите, ще се кротнат и ще го дават по-леко.Къде ти братче?Тия правят някакво състезание по надлъгване сякаш.Накрая ще броят скалповете само.
Сещам се за оня виц от времето на бай Тошо.Той сега приляга на всичките от управляващата ни върхушка.Та тогава сина на "тато", Владко, трошел някакви яки пари в каздино в Монте Карло......../то това може и да не е виц всъщност/.На всички гости на казиното им направило впечатление, по какъв безцеремонен начин хвърлял пачките с доларите и колко безразлично се отнасял към загубите.
- Абе момче, какъв си ти, що си?От къде си?
- От България.
- Е как от България бе младеж?!Там нали няма бизнес, няма богаташи!Какво работи баща ти?!
- Амииии, овчар е.
- Как овчар бе?!Колко овце има той, за да си позволяваш ти такова охолство?
- Около 8млн. - отговорил Владко.
цитирай
5. freeoldmen - stranni4e , а "Странник в странна страна" чел ли си?
15.09.2013 21:19
Имам чувството, че пак ще се видим в България...
цитирай
6. otempora - Това е препоръката ми към всички ...
16.09.2013 15:58
Това е препоръката ми към всички мислещи, млади и намиращи сили у себе си хора. Бягайте далече от тази корумпирано-мафиотска територия, която фигурира като държава на картите. След 30 години дворците на олигарсите ще се издигат оградени като средновековни крепости от високи зидове, а около тях ще бъде бунище, по което обикалят гладни цигани.
цитирай
7. stranni4e - Ха, тия са се отказали, .....
17.09.2013 19:52
Разбрах, че са отложили повишаването на минималната работна заплата за догодина.А пък прочетох сутринта или около обяд беше, постинга на blondinkas4uk09 за Бареков.Тоя вярно ли е насолил толкова глупости още първия ден.Предполагам ТВ7 го излъчват.А и е било доста помпозно разбрах.Е той като е напуснал ТВ7, кой точно го спонсорира и кой му плаща ефирното време.........Ама за големи балъци ни мислят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stranni4e
Категория: Други
Прочетен: 236905
Постинги: 118
Коментари: 133
Гласове: 2929
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031