Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2022 19:38 - Империята на лъжите кръщава новия световен ред. Част II: Американската изключителност означава глобално господство
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1524 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.09.2022 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    image  
Империята на лъжите кръщава новия световен ред. Част II: Американската изключителност означава глобално господство  


image Рон Риденур image 21 септември 2022 г © Снимка: Wikimedia

(Част II се концентрира върху лъжите, които САЩ/НАТО/ЕС казват, за да рационализират воденето на война срещу други народи, различни от руснаците/съветите. Тя завършва с последния статус на сблъсъка между Русия и Украйна)

Това, което следва, са само скици на американски 200-годишни шовинистични и незаконни войни, геноцид и други престъпления срещу човечеството и планетата Земя. За какво? Завоевание за безкрайно богатство и доминиране на света, а не само на континентите, както постигнаха предшествениците на робско-колониалните страни.

§Войни на американските индианци

Научно базиран доклад от 2019 г. установява, че от деня, в който Колумб нахлува в Америка (първото кацане в Доминиканската република) до едва 1600 г., европейските роби-колониалисти са унищожили 90% от индианците, което е 56 милиона човешки същества. Въздействия върху земната система от пристигането на европейците и голямото умиране в Америка след 1492 г. – ScienceDirect

„Между 17 -ти и края на 19 -ти век европейски правителства и колонисти в Северна Америка, а по-късно от правителствата на Съединените щати и Канада и американски и канадски заселници, водеха война срещу различни племена на американските индианци и първи нации, главно за да превземат земя." Войни на американските индианци – Уикипедия

Правителството на САЩ е подписало 368 договора между 1778-1871 г. с различни местни народи в Северна Америка и е нарушило най-малко 100, според различни федерални съдебни дела. Договорите се основават на фундаменталната идея, че всяко племе е независима нация с право на самоопределение. Колко договора с американските индианци бяха нарушени? – ИСТОРИЯ и списък на някои нарушени договорни споразумения на местните американци. – Мрежа за възможности на коренното население

§Поробване на африканци

От Средновековието нататък белите европейски правителства изпращат войници/моряци и заселници в Америка. Някои историци изчисляват, че между шест и седем милиона африканци са били транспортирани в „Новия свят само през 18 век “. Робство в САЩ: Хронология, цифри и премахване – ИСТОРИЯ

Също толкова са загинали от залавяне и транспортиране с кораб. БРОЯ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ТЪРГОВИЯТА НА РОБИ (worldfuturefund.org)

Расизмът в Съединените американски щати Расистката военна империя (US-ARME) все още е достатъчно силна, че полицията, ФБР и много бели цивилни се разминават с убийствата на афро-американци само заради кожата им.

§Американската изключителност/Манифест на съдбата/Доктрината на Монро

Това е истинската религия на превъзходството, възхищавана и практикувана от всяко правителство на САЩ и голяма част от бялото население. Носейки американското знаме и кръста на Исус Христос, САЩ откраднаха половината от Мексико (1846-8) – сега щати: Калифорния, Невада, Юта, Аризона, Ню Мексико, Тексас и части от Уайоминг, Колорадо, Небраска и Оклахома .

§Лъжа за испано-американската война

Третата война за независимост на Куба започва на 24 февруари 1895 г., водена от поета-интелектуалец Хосе Марти, „Бащата на родината“. история на куба .org – Войната за независимост (1895-1898) .

Кубинският народ печелеше своята освободителна война срещу Испания, така че САЩ трябваше да намерят лъжа, за да се намесят, за да попречат на кубинския суверенитет. Политици като Теодор Рузвелт и МСМ, тогава водени от Хърст, изфабрикуваха лъжата, че Испания е взривила американски кораб в пристанището на Хавана на 15 февруари 1898 г., убивайки 241 моряци. Спомнете си Мейн!

Истината беше, че случайна стрелба в машинното отделение, според капитана на кораба. Спомнете си Мейн | История| Списание Smithsonian

Този факт не попречи на US-ARME да нахлуе през юни 1898 г., за да попречи на кубинците да станат суверенни. Испания се предаде. На кубинците не беше позволено да определят условия. САЩ завзеха част от провинция Гуантанамо за военноморска база и земя, богата на никел - всичко това против желанията на кубинския народ и техните правителства отсега нататък. Янките използват тази база днес, за да измъчват хора.

Пентагонът е нахлувал/намесвал се хиляди пъти. Превратите и тайните действия на ЦРУ също са хиляди. Отбелязвам няколко представителни, различни от тези, които са пряко насочени към Русия и Китай.

  • 1953 Иран. ЦРУ и прошахската иранска армия свалиха от власт демократично избрания премиер Мохамад Мосаддек и възстановиха бруталния диктатор шах Мохамад Реза Пахлеви.
  • 1954 Гватемала. ЦРУ свали от власт демократично избрания президент Якобо Арбенс и постави диктатор Карлос Кастило Армас и започна царството на терора срещу левичарите и особено индианците от маите - стотици хиляди бяха убити.
  • 11 септември 1973 г. Чили. Никсън-Кисинджър-ЦРУ свали демократично избрания Салвадор Алиенде и постави диктатор Аугусто Пиночет, който уби десетки хиляди чилийци.

image

„Не виждам защо трябва да стоим отстрани и да гледаме как една страна става комунистическа заради безотговорността на собствения й народ.“ Държавният секретар Хенри Кисинджър твърди на 27 юни 1970 г., преди социалистът Алиенде да спечели изборите на 4 септември.

§6 октомври 1976 г.: Под наблюдението на директора на ЦРУ Джордж Х. У. Буш, активите на ЦРУ взривяват полет 455 на Cubana Aviacion над Барбадос на път за Хавана. Всичките 73 цивилни пътници и екипаж бяха убити, включително целият младежки отбор на Куба по фехтовка.

Запознах се с Игнасио Родригес-Мена Кастрилон, който трябваше да бъде водещ стюард на този полет. Съпругата му Мерседес Ереро трябваше да дойде. И двамата са били агенти под прикритие на кубинското разузнаване. Бяха проникнали в ЦРУ. Поради объркване те не направиха този полет, така че най-добрият приятел на Игнасио зае неговото място.

Игнасио ми каза, че когато се срещнал със своя служител от ЦРУ, Николас, в Мадрид няколко дни по-късно, Игнасио го ударил и разтърсил. Агентът имаше дързостта да каже на Игнасио, че ако друг самолет, на който той ще бъде, ще бъде мишена, Игнасио ще бъде информиран предварително. (Вижте неговото свидетелство, Backfire: The CIA"s Biggest Burn: Ridenour, Рон: 9780962497513: Amazon.com: Books , глава втора, The Dean.)

Убийците са двама кубински емигранти от ЦРУ, Луис Посада Карилес и Орландо Бош, плюс венецуелците Фреди Луго и Ернан Рикардо Лозано. Полицията на Тринидад и външният министър на Гвиана разкриха самоличността на атентаторите. Съдията в предстоящия процес каза, че има досиета с доказателства. Те изчезнаха. И четиримата съучастници дори се похвалиха пред десните венецуелски медии за техния „антикомунистически“ саботаж. Изтекли документи на Iran-Contragate показват, че главният организатор на президента Роналд Рейгън, полковник Оливър Норт, е използвал печалбите от продажбите на оръжия в Иран, за да осигури бягството на Посада от венецуелски затвор през 1985 г. Терористът от ЦРУ Посада Карилес е мъртъв на 90 – Световен социалистически уеб сайт (wsws .org)

§1976-83 Операция Кондор

ЦРУ се погрижи военните режими да поемат властта в почти цяла Южна Америка. Стотици хиляди дисиденти към диктатурата бяха измъчвани и/или убити.

Един пример: Гренада

Гренада не граничи със Съединените щати, както Украйна граничи с Русия. Намира се на 4377 километра от „Най-голямата демокрация“ в света, но правителството на САЩ каза, че въпреки това се чувства застрашено. През 1983 г. населението на Гренада е 96 020 души.

Когато възникна вътрешен конфликт между управляващите леви сили, президентът Роналд Рейгън видя своя шанс да разшири империята. Той твърди, че 600-те американски студенти по медицина, които учат на острова , могат да бъдат в опасност, въпреки че никой не е поискал помощ. Въпреки това Рейгън искаше да предотврати кубинското влияние. В Гренада имаше 784 кубинци; 636 строиха летище заедно с английски строителни работници - съвместно усилие на Обединеното кралство и Куба. Рейгън пренебрегна инвестицията на Англия.

На 25 октомври 1983 г. нахлуващите сили се състоят от 7600 души от американската армия, авиация, флота, морска пехота. Те победиха гренадската съпротива за няколко дни. Тогава САЩ поставиха марионетно правителство и изгониха всички кубинци и малкото руски дипломати-съветници.

Нямаше санкции срещу САЩ, нямаше международни съдебни процеси, нямаше западни сълзи за мъртвите в Гренада и Куба. (Отидох за кратко в затвора в Копенхаген, защото разбих с калдъръмени два огромни предни прозореца на Посолството на смъртта. Отказах да платя обезщетение от 10 000 долара. Интересното е, че Министерството на външните работи отхвърли въпроса.)

Единственият път в хилядите американски войни, военни интервенции, промени на режими, когато е бил „санкциониран“, беше от Международния съд. На 27 юни 1986 г. съдът признава САЩ за виновни в минирането на пристанището на Манагуа с цел предотвратяване на търговията и убийството на цивилни и други.

Съединените щати отказват да участват в който и да е международен съд, както направиха с процедурата в Международния съд. Нито пък плати за щети. Решение на Международния съд от 27 юни 1986 г. относно военни и паравоенни дейности в и срещу Никарагуа:

  • През 80-те години Рейгън подпомага военната диктатура на Ел Салвадор, която безразсъдно убива цивилни, включително архиепископ Оскар Ромеро, много свещеници и монахини. В Никарагуа Рейгън прекали борда, като подпомогна своите изключително брутални контри „борци за свобода“ Той дори заобиколи уникалното ембарго на собствения си конгрес за предоставяне на оръжие на тези мъчители. Рейгън продаваше оръжия на врага на САЩ, Ислямска държава Иран, която беше във война със съюзника на САЩ Ирак (воден от Саддам Хюсеин). Той го направи, за да използва средствата за оръжие на контрите.
  • През 90-те години Клинтън/НАТО воюваха срещу Югославия, разделиха я на пет държави, отделяйки Косово от Албания. Съюзник на САЩ/НАТО в Албания беше Армията за освобождение на Косово, която беше в списъка на терористите на САЩ и ЕС за контрабанда на наркотици, търговия с човешки органи и контрабанда на оръжие.

Косовският лидер на АОК и премиер Хашим Тачи беше този, който оглави една „гангстерска държава“. През 2010 г. разследване на Съвета на Европа съобщи, че АОК е убила сръбски затворници, за да продаде бъбреците им. Докладът дори цитира източници от ФБР. Премиерът на Косово е ръководител на мрежата за човешки органи и оръжия, съобщава Съветът на Европа | Косово | Пазителят

Няма значение, ЦРУ финансира и въоръжава терористичната АОК. Те избиха между 5000 и 18 000 сърби за 78 дни; ранени 15 000; унищожи 25 000 домове, десетки училища и църкви. САЩ накараха техните терористи да станат новото правителство на новата „нация“ Косово и получиха една от най-големите си бази в Кемп Бондстел.

Клинтън/НАТО арестува сръбския и югославския президент Слободан Милошевич от международен съд. Затворени от западните сили, те отказаха да позволят на Милошевич, който имаше слабо сърце, да посети кардиолог. Вместо това пазачите му дадоха хапче без негово знание и той почина от „сърдечен удар“ на 11 март 2006 г. Десет години по-късно, 24 март 2016 г., Международният наказателен трибунал за Югославия (ICTY) намери Милошевич за невинен за обвинени престъпления. Оневиняването обаче беше погребано на страница 1303 от присъда от 2590 страници. Процесът срещу Слободан Милошевич – Уикипедия

§1990 Войната в Персийския залив срещу Ирак

image

Военни престъпления на САЩ в Ирак | Доклади на Мери Скъли

САЩ/Обединеното кралство въведоха „забранена за полети зона“ над Ирак в началото на 1991 г. и в продължение на много години. Те бомбардираха „цели“ по желание. До 1995 г. половин милион иракски деца са били убити от нашествениците. На 12 май 1996 г. посланикът на САЩ в ООН Мадлин Олбрайт каза пред CBS 60 Minutes, „цената си заслужава“. Клинтън я повиши за свой държавен секретар. (574) Мадлин Олбрайт – Смъртта на 500 000 иракски деца си струваше заради несъществуващите оръжия за масово унищожение в Ирак – YouTube

Трите войни на САЩ и АРМЕ срещу иракчани (войната в Персийския залив, войната в Ирак от Коалицията на желаещите, войната в Ирак) са отговорни за над един милион смъртни случая и унищожаването и ограбването на някои от най-големите съкровища от люлката на цивилизацията. Разходите за данъкоплатците в САЩ се оценяват от различни източници на 2 до 3 трилиона долара. Войната в Ирак – Уикипедия

Ирак никога няма да бъде същият. Днес тя е в разрушително състояние с постоянни политически борби. Над половината от 44,5 милиона души живеят в бедност. 2021–2022 г. Политическа криза в Ирак – Уикипедия и процент на бедност в Ирак 2006-2022 г. | MacroTrends

Бъдещето ни ще включва дългогодишен разделен и воюващ свят

Почти всички водещи журналисти попадат в сегашната групова пропаганда срещу Русия. Те просто имитират това, за което US-ARME лъже. Това успя да получи подкрепата на почти целия западен капиталистически свят за тяхната прокси война в Украйна. Уолстрийт/Европейската оръжейна индустрия празнува огромни печалби. Всички те обвиняват Русия за войната, която прави това, което биха направили добре оборудвани суверенни държави, за да защитят своя суверенитет. Президентът Путин не е Елцин, който позволи на тормозещия световен полицай почти да вземе Русия под свой контрол.

Необходима е толкова много информация, за да се постави тази война в контекстуална перспектива - като ролята на профашиста Володимир Зеленски. Той предава своя еврейски народ, особено милионите, убити от германските нацисти заедно с украинските фашисти, чиито съвременни потомци са предвестници днес.

Дори като президент Зеленски не иска да плаща данъци. Британският естеблишмънт The Guardian дори писа за укриването на богатството му в офшорки. Статията от октомври 2021 г. се появи, докато руските войски провеждаха учения на двеста километра от границите на Украйна, нещо, от което Западът горчиво се оплакваше — сякаш никога не провежда учения на своите войски с Русия като негова военна цел. Разкрити: офшорните връзки на „антиолигарха“ на украинския президент | Володимир Зеленски | Пазителят

Зеленски публично декларира, че иска да се присъедини към НАТО и да притежава ядрено оръжие. На 19 февруари 2022 г. той заплаши в Мюнхен да разположи ядрени оръжия , които ще могат да ударят Москва в рамките на пет минути . Президентът Путин отговори, като най-накрая призна суверенната независимост на Донецката и Луганската народни републики. На 24 февруари президентът Путин стартира „специална военна операция“. Правейки това, той се позова на обещанието на Зеленски за ядрени оръжия: „Това не е празна бравада“.

Ако Русия действително беше планирала „специалната военна операция“ преди съобщението, тя щеше да си върне половината от своето злато и чуждестранна валута, които нейните финансови министри глупаво бяха поставили в западните финансови центрове. Сега Западът им открадна богатството. Русия законно смяташе, че няма друг начин да „вразумява“ Империята на лъжите , тъй като президентът Путин най-накрая нарече САЩ такива, каквито са. Тъпите руснаци? | (paulcraigroberts.org)

Западните политици и МСМ пропускат да ни уведомят, че два месеца преди президентът да започне „специалната военна операция“, неговото правителство предложи мирен договор, 17 декември 2021 г. Договор между Съединените американски щати и Руската федерация относно гаранции за сигурност – Министерство на външните работи на Российской Федерация (mid.ru)

Ключови точки. Член 1. „Страните си сътрудничат въз основа на принципите на неделима, равна и ненакърнена сигурност и за тези цели: няма да предприемат действия, нито да участват, нито да подкрепят дейности, които засягат сигурността на другата страна.“

Член 3. „Страните няма да използват териториите на други държави с цел подготовка или извършване на въоръжено нападение срещу другата страна или други действия, засягащи основните интереси на сигурността на другата страна.“

Член 4. „Съединените американски щати се ангажират да предотвратят по-нататъшното разширяване на изток на Организацията на Северноатлантическия договор и да откажат присъединяването към Алианса на държавите от бившия Съюз на съветските социалистически републики.“

Член 5. „Страните се въздържат от разполагане на свои въоръжени сили и въоръжения, включително в рамките на международни организации, военни съюзи или коалиции, в райони, където такова разполагане би могло да се възприеме от другата страна като заплаха за нейната национална сигурност, с изключение на такова разполагане в рамките на естествените територии на страните.“

След като САЩ, НАТО и Украйна пренебрегнаха това истинско предложение за мир и дори го осмиваха, президентът Путин изпрати военни сили, за да предотврати агресията на САЩ/НАТО/Украйна срещу съществуването на Русия.

Даниел Ковалик е един от няколкото адвокати по международно право, които изтъкват аргумента, че член 51 от Устава на ООН не само се противопоставя на „едностранните военни действия“, но също така предвижда самозащита, когато суверенитетът на една нация е застрашен.

Ковалик написа:

„Няма съмнение, че Русия е била заплашена, и то по доста дълбок начин, с конкретни дестабилизиращи усилия от страна на САЩ, НАТО и техните екстремистки сурогати в Украйна. Русия беше толкова заплашена цели осем години. И Русия стана свидетел какво са означавали подобни дестабилизиращи усилия за други страни, от Ирак през Афганистан до Сирия и Либия – тоест почти пълно унищожение на страната като функционираща национална държава.

„Трудно е да се измисли по-належащ случай за необходимостта да се действа в защита на нацията. Въпреки че Уставът на ООН забранява едностранни военни действия, той също така предвижда в член 51, че „[н]ищо в настоящия Устав няма да накърнява присъщото право на индивидуална или колективна самоотбрана...” И това право на самоотбрана има се тълкува , за да позволи на страните да отговорят не само на действителни въоръжени атаки, но и на заплаха от непосредствено нападение.

„В светлината на гореизложеното, моята преценка е, че това право е било задействано в настоящия случай и че Русия е имала право да действа в своя собствена самоотбрана, като се намеси в Украйна, която се превърна в пълномощник на САЩ и НАТО за нападение – не само срещу руския етнос в Украйна – но и срещу самата Русия. Противното заключение просто би игнорирало ужасните реалности, пред които е изправена Русия.

Защо намесата на Русия в Украйна е законна според международното право | Блог на Алгора

Ковалик написа друга статия относно правото на Русия на самоотбрана. Инвазията на Русия означава края на една ера на еднополюсна американска мощ – PopularResistance.Org

„Експерти по международно право, като професор Франсис А. Бойл, коментираха , че Русия е действала в рамките на разпоредбата за самоотбрана на член 51 от Устава на ООН чрез операциите си в Украйна предвид реалната и непосредствена заплаха, която украинските сили представляват за Русия и за етническите руснаци, живеещи в Украйна (много от които са руски граждани). (Бойл също така твърди , между другото, че биолабораториите на САЩ в Украйна определено са съоръжения за биологични оръжия и той трябва да знае, като се има предвид, че е помогнал за изготвянето на Конвенцията за забрана на биологичните оръжия.)“

Според Ройтерс и Върховния комисар на ООН за правата на човека до август може би около 30 000 души са били убити; около половината руснаци. Въпреки това Зеленски твърди, че „Путин е военнопрестъпник“, „по-лош от Адолф Хитлер“ – ок. 85 милиона мъртви. Обяснение: Кръв, съкровище и хаос – цената на войната на Русия в Украйна | Ройтерс

След отбранителното настъпление на Русия в Украйна, САЩ и техните васални държави са похарчили някъде между 200 и 300 милиарда долара в брой за Украйна, плюс това са изпратили на Украйна през Полша вече налични оръжия на стойност милиарди. Нови оръжия са в процес на изграждане. Западът харчи повече милиарди, за да подслони и изхрани около седем милиона украински бежанци. Частни дарения се набират и от медийната публика.

Някои дарения завършват в частни ръце, а много други бързо се използват. Зеленски току-що поиска от Нюйоркската фондова борса да инвестира; тоест „да ограби страната си, докато той смазва трудовите права на нейните граждани“. Зеленски бие камбаната на Нюйоркската фондова борса, когато еврото пада под долара – The Grayzone

Това ще накара Запада да намери повече области за санкциониране на Русия. Най-малко 40 държави под шапката на САЩ вече са наложили стотици санкции: почти никаква търговия с Русия; наказва финансите си в международен план; и предотвратяване на притока на природен газ по Северен поток II между Русия и Германия през 1224-километрови тръби от Русия до Германия и след това в Европа. Това е загуба за Русия от 11 милиарда долара само за начало. Освен това противоречи на „конкуренцията на свободния пазар“.

Въпреки това те все още очакват Русия да продължи да изпраща природен газ на войнолюбците. Русия намалява доставките, но ако държавата трябва да отговори на агресорите със същото, трябва да им спре всички горива.

Скандинавия не е мирна демокрация, нито е близо до желание за социализъм Бърни Сандърс.

Самоналожените санкции срещу Русия са толкова обширни, че „кокошките се прибират да нощуват“. Цените на газта, петрола и електричеството растат с всеки час - между два и единадесет пъти нормално. В Дания, където живея, някои от градските управи спират отоплението в училищните класни стаи и затварят уличните лампи през нощта. Това е за намаляване на руския природен газ, за ​​да сме „солидарни с Украйна“, казват политици. Някои граждани започнаха да се възмущават, обяснявайки, че затъмнените квартални улици насърчават крадците и изнасилвачите.

В Германия и Англия се копаят още мръсни въглища. Германия и Швеция отварят отново атомни електроцентрали. Едно от най-замърсяващите изкопаеми горива, фракингът на шистов камък, е голям бизнес в САЩ, който сега транспортира втечнения газ до Европа, а Англия отмени забраната си да прави същото. Fracking – гориво за човешката безопасност (wordpress.com)

Тъй като цените на всички изкопаеми горива и електричество се увеличават драстично, така и цените на храните. Инфлацията скача до небето. Богатите стават по-богати. Големите капиталисти, като най-голямата корабна компания в света Mшller-Mжrsk, събират рекордни печалби. Датската корабна корпорация и други големи капиталисти преливат от печалби, но правителството няма да ги обложи с повече данъци, всъщност по време на настоящата предизборна кампания някои партии призовават за по-малко данъци за богатите.

Здравните работници ни казват, че безпокойството и стресът, несигурността за нашето бъдеще е основният здравен проблем. Скорошно проучване показва, че половината от тийнейджърките не харесват себе си. Листата на чакащите за психологическа помощ е от една до две години. Социалните програми са намалени. По-малко младежи желаят да учат за здравни работници и учители от всякога. Здравната система се срива поради липса на средства, а преуморените медицински сестри и лекари са изтощени - всичко това, защото половината световни правителства смятат, че е най-добре да подкрепят US-ARME в техния фанатизъм да бъде световният полицай.

Социалдемократическото правителство на Дания сякаш предвиждаше, че Русия може да се бори за своя суверенитет в даден момент. Две седмици преди президентът Путин да обяви, че Русия ще попречи на Украйна да влезе в НАТО и да получи ядрено оръжие, премиерът Мете Фредериксен изненада повечето датчани, като преобърна дългогодишната политика на нацията да не укрива чужди войски. Правителството покани – т.е. беше казано от – военните на Съединените щати да изпратят войски и масивни оръжия в Дания за постоянно. Това налага пристанището му в западна Дания (Есберг) да бъде разширено, за да може да акостират огромни военни кораби. Още милиони в канализацията.

В същото време Дания позволи на въоръжени датски наемници да влязат в Украйна през Полша. Дания е изпратила на Украйна милиони долари в брой и складирани оръжия, като например ракети, които могат да унищожат кораби. Удвои средствата за собствения си военен бюджет; увеличи бюджета на НАТО до два процента от брутния национален продукт; и се готви да похарчи 7 милиарда долара, за да възстанови военния си флот в, както се казва, „супермощна военноморска сила“.

За да компенсира неконтролируемите скокове на цените на свободния пазар, правителството предостави банкова гаранция от 12 милиарда долара на енергийните корпорации. Това, когато медиите трябва да ни кажат, че техните печалби никога не са били толкова големи.

С цената на още много милиони долара правителството изпрати два бойни самолета, масивно оръжие, включително танкове, и хиляда войници, за да „защитят балтийските държави и Полша срещу руска инвазия“. На политиците и МСМ не им хрумва, че АКО Русия беше толкова тъпа да нахлуе в страна от НАТО, тогава 30 други щяха да отвърнат. Само една страна би била напълно смазана при такива обстоятелства.

Цялата тази загуба на пари и въпреки това правителството има смелостта да увеличи годишната „заплата“ на осемдесетгодишната викингска кралица Маргрете от 12,5 милиона долара на 13 милиона долара, а семейството й получава подобно увеличение до 4 милиона долара. Освен това тя има достъп до множество замъци и имения, частен самолет, държавен кораб и платени пътувания, където и да пътува.

Някои датски анализатори смятат, че социалдемократите надминават по-традиционно враждуващата буржоазна партия ( Venstre) . Нейният бивш премиер Андерс Фог Расмусен беше повишен в главата на НАТО, след като воюва срещу Ирак с лъжата, че разполага с масивни разрушителни оръжия. След двата си мандата друг премиер на Скандинавия, норвежецът Йенс Столтенберг, получи поста, където той се отличава с това, че е отхвърлял всяко руско предложение за намиране на мирно решение.

Дори бившата колония на Дания, Исландия, където 330 000 души живеят в мир без армия, възприе версията на Зеленски за Украйна. На 6 май Зеленски говори пред исландския парламент, като, както винаги, поиска повече финансова и военна помощ. До август Исландия изпрати 8,5 милиона долара помощ и изпраща товарен кораб за транспортиране на военно оборудване от Словения до Украйна.

Единствената антинатовска политическа партия в Исландия е Левите зелени, а неин лидер е настоящият министър-председател Катрин Якобсдотир. По време на надгробното си слово към Зеленски, след речта му, тя каза:

„Украйна-Исландия имат обща история още от дните на викингите.“ Очевидно тя или е забравила, или приема, че норвежките викинги са нахлули в Ирландия (измежду много страни), като са убили мнозина и са ограбили богатството им, поробили са някои от нейните хора и са отплували някои към необитаемия остров Исландия. През 874 г. те започват да строят град, който сега е Рейкавик. Могат ли исландците да предвестят пътя към икономическо равенство с просперитет и мир? – Списание CovertAction

image

Ingуlfr Arnarson командва ирландски роби в тази картина от 19 век на Peter Raadsig.

Дълго време неутралните скандинавски страни Швеция и Финландия се присъединяват към НАТО, тъй като пропагандната истерия най-накрая убеди мнозинството от техните народи да се присъединят към войниците. Финландия се биеше рамо до рамо с германските нацисти в Русия в продължение на три години по време на Втората световна война. Има 1300-километрова граница с Русия и ще бъде голяма заплаха за Русия.

Въпреки масовите санкции на Запада (плюс Япония и Южна Корея) срещу руския народ, условията на живот не са се влошили драстично.

На икономическия форум във Владивосток на 7 септември президентът Владимир Путин говори оптимистично. Това е превод на Reuter. Путин говори на форум в Далечния изток на Русия (yahoo.com)

„Нищо не сме загубили и нищо няма да загубим. По отношение на това, което спечелихме, мога да кажа, че основната печалба беше укрепването на нашия суверенитет.

„Разбира се, че има известна поляризация, както в света, така и в страната, но смятам, че това ще бъде само от полза, защото всичко, което е ненужно, вредно и всичко, което ни пречи да вървим напред, ще бъде отхвърлено.

„Русия реши, след многократни опити за мирно разрешаване на този проблем, да отговори на око, както постъпи потенциалният ни противник... Всички наши действия са насочени към подпомагане на хората, които живеят в Донбас. Това е наш дълг и ще го изпълним докрай. Това в крайна сметка ще укрепи страната ни отвътре, както и нейните външнополитически позиции.“

„Други предизвикателства от глобален характер, които заплашват целия свят, замениха пандемията. Говоря за санкционната треска на Запада, с неговия нагъл, агресивен опит да наложи модели на поведение на други държави, да ги лиши от суверенитет и да ги подчини на волята си. В това няма нищо необичайно. Това е политиката, която Западът колективно следва от десетилетия.

„Западните страни се стремят да поддържат предишен световен ред, който е изгоден само за тях, да принудят всички да живеят според позорните правила, които те самите са измислили и редовно нарушават, правила, които те постоянно променят за себе си в зависимост от текущите обстоятелства.

„През пролетта много чуждестранни корпорации побързаха да напуснат Русия, вярвайки, че нашата страна ще пострада от това повече от другите. Но сега виждаме как производството и работните места в Европа се закриват едно след друго. Една от основните причини за това, разбира се, е прекъсването на бизнес връзките с Русия. Конкурентоспособността на европейските предприятия намалява, защото самите власти в ЕС ги лишават от налични суровини, енергийни ресурси и пазари за продажба.

„Ще има ли политически решения, които противоречат на договорите [за енергийни горива]? Да, просто няма да ги изпълним. Няма да доставим нищо, ако това противоречи на нашите интереси. Няма да доставяме газ, петрол, въглища, мазут – няма да доставяме нищо.

„В Германия виждаме демонстрации с искане за пускане на „Северен поток 2“. Ние споделяме исканията на германските потребители. Ние сме готови да го направим утре, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутон. Е, ние не наложихме санкции на „Северен поток 2“. Те го направиха под натиска на американците“.

Заключение

Украйна обстрелваше Запорожката атомна централа (ЗАЕЦ), която Русия превзе през март. Ракетите, които го удрят, са/са доставени от САЩ/НАТО. В завода са възникнали и потушени няколко малки пожара. Доста време след като президентът Путин поиска от агенцията за ядрен надзор на ООН IAES да разследва, към 9 септември три от четирите й реактора бяха затворени, а последният се очаква скоро да спре, което ще спре една пета от електроенергията на Украйна.

„Обстрелът унищожи енергийната инфраструктура, захранваща града, където живее персоналът, управляващ централата, причинявайки пълно спиране на тока, което също заплашва ядреното съоръжение“, съобщи Рафаел Мариано Гроси от IAES. „Като се има предвид увеличеният и продължаващ обстрел, има малка вероятност за възстановяване на надеждно външно захранване на централата.“ Украйна: Обстрел в близкия град излага на риск АЕЦ Запорожка | | Новини на ООН

САЩ/Украйна твърдят, че руснаците, които го охраняват и живеят там, са отговорни. Това че ще се самоубият е тотално изкривена логика. Ако централата бъде взривена, могъщата река Днепър и близкото Черно море ще бъдат замърсени. Европа и извън нея биха били катастрофално замърсени с радиация.

„Ние контролираме станцията, нашите военнослужещи са разположени там, ние сами ли се стреляме или какво? Това са пълни глупости“, говори Путин на форум в Далечния изток на Русия (yahoo.com)

ООН е слаба. Не смее да извика Съединените щати. Докато генералният секретар Антонио Гутериш ни предупреждава, че настоящата война е самоубийствена, той пропуска да цитира кой е виновен. Гутериш чувства, че може само да каже: „Светът е на една крачка от ядрено унищожение“.

Има някои положителни развития в Новия световен ред. Все повече хора по света осъзнават, че Съединените щати са болни и в морален разпад. Ето само четири от многото причини за това: Две масови убийства (четири или повече смъртни случая) дневно; училищни стрелби всяка седмица; четири процента от световното население с една четвърт от неговите затворници; Най-голямата причина за смъртните случаи са предписаните и незаконните наркотици/опиоиди.

В Латинска Америка няколко прогресивни дори социалистически партии спечелиха последните президентски избори: Хондурас, Чили, Боливия, Перу, отново Боливия. Това развитие укрепва връзките с Куба, Никарагуа и Венецуела. Бившият президент на Боливия Ево Моралес подкрепя правото на Русия на самоотбрана и призовава за глобална кампания за премахване на НАТО. Ево Моралес подкрепя Владимир Путин и призовава за мобилизация срещу НАТО — MercoPress

25 000-те демонстранти срещу НАТО по време на срещата на върха в Мадрид през юни призоваха за край на НАТО. Няколко бивши политици и офицери от разузнаването призовават за прекратяване на снабдяването на Украйна с оръжия и се провеждат преговори за това.

Yankees Go Home! Янките, останете си вкъщи!




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. bojinkata - Yankees Go Home!
28.09.2022 21:37
Yankees Go Home!
цитирай
2. zahariada - Да
29.09.2022 08:13
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39762155
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031