Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2021 15:46 - Над 80% от хората вече са се срещали или преболедували КОВИД-19?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1034 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 27.09.2021 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Заразените хора (КОВИД-19):

-         Ходят по малка и голяма нужда ежедневно и ръсят инфекцията навсякъде – септични ями, пречиствателни станции и инсталации, като накрая инфекцията преминава в подпочвените води, а от там защо ли не и … в питейните. От там в нас, където ни подлага на пореден индивидуален тест дали организмите ни са податливи или не на причинителя на настоящата пандемия ;

-         Дишат, плюят, храчат и замърсяват въздуха не само в помещения, а и в природата, покрай всички нас;

-         Разхождат се необезпокоявани, без да са наясно дали отделят още вируси или не, включително на обществени и други места. И т.н. …

Така за близо две години, почти всеки от нас се е срещнал с причинителя на настоящата пандемия поне по един път, т.е. е изградил може би някаква защита срещу тази гадинка.

Много от пропагандиращите за ваксиниране не коментират, че преболедувалите КОВИД-19 имат по сериозна защита, отколкото ваксинираните.

В момента се потвърди факта, че въздухът в едно помещение, посетено от заразоносител при настоящата пандемия е трайно заразено за поне следващите три-четири часа. Защо е така? Причинителят на настоящата пандемия се разпространява основно чрез въздуха, водата и храната.

Още през февруари 2020 год., французите обявиха, че са регистрирали в река Сена наличие на коранавирус, а впоследствие и в други водни басейни и в други страни от ЕС. В Германия например не се пуска стока в хранителните вериги и мрежи, ако не е тествана за коронавирус.

В България никой не следи за съдържанието на причинителя на пандемията в отпадъчните води и пречиствателните станции.

За съжаление на ваксарите, преболедувалите имат имунитет срещу тези гадинки (дори и срещу „Мю“ щама), за разлика от ваксинираните, но това не се коментира.

Това, което говорихме, още преди около година и половина, че причинителят на настоящата пандемия се разпространява по въздуха и никаква дистанция от 1,5 до 3 метра не е безопасна, ни кълняха и коментираха, че сме поредните невежи и лаици.

Обаче знаещите и учените, стигнаха до заключението, че се налага нов начин за борба чрез пречистване на въздуха поне в закритите помещения – зали, стаи, коридори, асансьори и др.

В предишните постове коментирахме, че има много по-добри и надеждни начини за диагностициране, лечение и предпазване при настоящата пандемия:

-         В закритите помещения можеше да се инсталират закрити УВ лампи с вградени вентилатори, които да пречистват въздуха;

-         Има българска патентна разработка, която е в състояние да следи през целия работен или учебен процес телесната температура на всеки от нас и при завишаване да подскаже на пациента да се обърне към лекар за консултация и евентуално лечение или вероятна изолация.   

Учените, вече са разработили нов стратегически план за борба и победа срещу настоящата пандемия и всички други респираторни инфекции.

Те черпят от опита, който помогна на колегите им в миналото за спиране на епидемиите от холера, коремен тиф и жълта треска.

Но редица учени смятат, че коронавирусът трябва да се бори с други оръжия. В крайна сметка редица опасни заболявания, които убиха милиони хора, не бяха победени от ваксини и лекарства. Например, бяха необходими 318 милиона тухли и 10 милиона кубически метра бетон, а не лекарства, за да се елиминира холерата, която бушуваше в Лондон. Точно толкова строителни материали са използвани за създаване на модерна канализационна система, а след 1866 г. в британската столица не е регистрирано нито едно сериозно огнище на холера. А епидемиите от жълта треска и малария, които тероризираха тропическите и субтропичните региони, бяха спрени с помощта на мрежи против комари, отводняване на блата и езера, където се размножаваха комарите. Едва след това, през 1914 г., бе възможно да бъде завършен Панамският канал, който се бе превърнал в гробище за 20 хиляди работници – жертви на тези болести.

Оказа се, че за да се спрат болестите, които човечеството от векове възприема като бич на Бог, е достатъчно да се пречиства водата и да се справим с насекомите. Коронавирусът е в състояние да парализира човечеството, защото сме забравили нещо, според The ​​Atlantic.

Ние също подценихме опасността от друг път на предаване на инфекции и друга среда за разпространение на вирусите – въздуха!

И това също струва скъпо на човечеството в началния етап от пандемията, причинена от коронавируса, до момента, когато взе да надделява убеждението, че Sars-CoV-2 се разпространява като грип-главно чрез въздушни капчици. Тези капки излитат от нас, когато болен човек кашля и киха, така че първоначално дори СЗО смятаха, че основната защита срещу COVID са маските – достатъчно е редовно да си мием ръцете и да дезинфекцираме всичко, до което се докоснем.

Обаче данните, събрани за година и половина от пандемията, доказват, че тайната на победоносния поход на Covid-19 по цялата планета е способността на вирусите да се разпространяват по аерозолен начин, когато малки вирусни частици, издишани от болен човек, висят във въздуха за дълго време в лошо проветряеми помещения. Това обяснява защо е много по-безопасно на открито, дори ако сте в близък контакт с потенциалния източник на инфекцията. Това означава, че е дошъл моментът да се преразгледат приоритетите в борбата с тази глобална заплаха. И ако през миналия век холерата, коремният тиф и дизентерията бяха унищожени от модерна канализационна система, тогава, за да се победи коронавирусът, е необходимо да се преоткрият вентилационните системи на помещенията.

Има ли начин, причинителят на настоящата пандемия да заобикаля мерките ни за сигурност?

Има ли някои, който да си задава следния въпрос: „Отдавна не сме пили мръсна вода, така че защо все още дишаме мръсен въздух?“

„Всяка минута издишваме около 8-10 литра въздух, това са 4-5 големи бутилки Coca-Cola“, казва Катрин Ноакс, специалист по качеството на въздуха от Университета в Лийдс. – А сега умножете този обем по броя на хората в офиса и ще разберете, че постоянно дишаме секретите от белите дробове един на друг. По този начин обменяме не само вируси, бактерии, но и всякакви други микроорганизми помежду си.

В какво се състои коварството на аерозолния метод на разпространение? При познатия ни въздушно-капков път големите капки, отделяни при кашляне, кихане или бърборене, обикновено падат на разстояние повече от половин до три метра и биват добре „задържани“ – т.е. прикрепени към предпазната натрапена ни маска (без тя да има какъвто и да е смисъл, освен да ни действа на психиката). Малките аерозолни частици с размери от 2 до 5 микрометра (над 20 пъти по-тънки от човешки косъм) могат да се задържат във въздуха с часове и да се разпространяват на различни разстояния при работа на вентилатори или климатици. Настоящият причинител на КОВИД-19 коронавирусът (60-140 nm) е от 35 до 71 пъти по-малък тези малки аерозолни частици. По този начин вирусът заобикаля наложените и натрапени ни мерки за сигурност и социална дистанция!

 „Всеки знае как работят флаконите с парфюми - използваме ги на практика всеки ден", обяснява Лидия Моравска, професор в катедра Науки за земята и атмосферата в Университета по технологии Куийнсланд, Брисбейн, Австралия, която обяснява как се образуват вирусните аерозоли.

Процесът на дишане е почти същият - въздухът се изхвърля през влажните канали на белите дробове. Аерозолите могат да се образуват особено интензивно, когато гласните струни вибрират.

Аерозолните частици са най-опасни, тъй като се издигат дълбоко от белите дробове и съдържат в себе си повече вируси. Учените и преди са знаели, че грипният вирус може да се разпространява по този начин. Най-показателна в това отношение е публикацията от 1977 г. в American Journal of Epidemiology, публикувана от Оксфордската академия. Тя се отнася до инцидент по време на полет на авиокомпания Alaska Airlines, при който мъж заразява с грип 39 от общо 54 пътници и екипаж. Инцидентът се случва, когато полетът закъснява с три часа, заради повреда на двигателя. През цялото това време пътниците се намират в салона, като системата за рециркулация на въздуха не работи и пътниците дишат същия въздух, който издишва разпространителят на инфекцията.

Към края на втората година от пандемията, явно вече е дошло време да се изясни как различните пътища на предаване допринасят за разпространението на вирусите. За тази цел Университетът в Мериленд се подготвя да проведе уникален многогодишен експеримент. Болните от грип и здравите хора ще бъдат настанени заедно и разделени на групи. Различните екипи от участници ще вземат различни предпазни мерки: носене на маски, миене на ръцете, дезинфекция на повърхностите и правилно проветряване на помещенията. След това изследователите ще анализират данните и ще се произнесат за ефективността на всяка мярка.

По-рано тази година обаче група от над 30 уважавани учени публикува статия в списание Science, озаглавена "Промяна на парадигмата в борбата с респираторните инфекции на закрито в помещенията".

В продължение на десетилетия много правителства са приели многобройни закони и са инвестирали значителни средства в безопасността на храните, санитарните условия и питейната вода, се казва в документа. Все още съществува заплахата от патогени и респираторни инфекции, независимо дали става въпрос за сезонен грип или COVID-19. Те се разпространяват чрез въздуха, който дишаме, но борбата с тези болести не се решава чрез промяна на правилата за проектиране и използване на сградите. Предвид факта, че вече разбираме много за механизмите на предаване на респираторните инфекции, е време да променим това положение.

Държавните органи и властимащи считат и са приели, че Ваксинацията е по-евтина от вентилацията, но не вземат в предвид всички факти и доказателства в тази насока.

В началото на пандемията се поставяше въпросът дали е възможно да се заразим с коронавирус от болни съседи чрез липсата на постоянна вентилация в коридорите, асансьорите и другите общи части. Но, защо ли този въпрос остава и до днес без официален отговор? А, той е недвусмислен - ДА! Не съществува и научно разбиране за това как да се проветряват помещенията, за да се отговори на настоящите очаквания за безопасност „уж“ на коронавирусите.

Според експертите, вентилационните системи трябва да подменят целия въздух в помещенията от 4 до 6 пъти за един час. Но ако вземате въздух от улицата, подобна система би струвала астрономическа сума, тъй като в зависимост от годишното време ще трябва да затопляте или охлаждате огромно количество въздух (както е в супермаркетите или МОЛ-овете). По-евтино е да се инсталират филтри (хепа и други такива), но след това трябва да се инсталират по-мощни вентилатори, за да циркулира въздухът през тези бариери. Ако се изчислят разходите за модернизиране на вентилационните системи в училищата, болниците, старческите домове и обществените места, ще се получи астрономическа сума. Може би поради тази причина, властите се опитват да намерят други начини за справяне със ситуацията, казва Нанси Томес, историк на медицината в университета "Стоуни Брук". Ваксинацията изглеждаше по-евтиният вариант, но щамът Делта все още ни обърква прогнозите. А дали само той, а „Мю“, а „Ламбда“ и стотици други известни и неизвестни ни за в момента щамове, необявени от СЗО, ЕС и МЗ на България?

Авторите на публикацията в Science обаче смятат, че мащабът на необходимите промени е огромен, но не и отвъд възможностите на обществото. Още повече че системите за пречистване на въздуха ще сложат край не само на коронавируса, но и на ежегодните епидемии от грип и други опасни респираторни инфекции. Икономическите щети от тях са огромни.

Но за да се преодолее инерцията в мисленето на чиновниците и другите държавни служители, са необходими нови нагледни и неопровержими доказателства в подкрепа на теорията за предимно аерозолно разпространение на Sars-CoV-2, защото явно някои не мислят с главите си, а само слушат заповеди от горе.

Добрата новина, според една набожна бабичка е, че медицината напредва и се разработват нови методи за лечение. Но, въпреки това заболяванията не намаляват и се появяват нови, опасни вируси. Всички искаме да сме здрави и имаме тази надежда! Бог обещава (цитирам бабичката) чрез Библията, че в бъдеще "Никой няма да каже: "Болен съм". (Исая 33:24). Това обещание със сигурност ще се изпълни, защото "Бог... не може да лъже" (Тит 1:2), каза възрастната женица.

Горното бе изказване на възрастна жена на над 80 години, която според мен сложи чрез разсъжденията си много от знаещите в джоба си.

Кога ли ще проумеем, че човешкият организъм е най-съвършения и недостижим от техническа гледна точка суперкомпютър с неговите 150 секстибайта информация, съдържаща се само в генома на всеки от нас. Освен това в морфогенетичното си поле, ние носим друга 70-120 квинтилионбайта информация за историята на човешкия род, но кой ли го интересува това?

А, какво мислят младите – според мен те знаят всичко и не се интересуват от гореизложеното.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. radostinalassa - почвата ще се самоизчисти от вируса
27.09.2021 17:32
там има оеробва и назолу анаеробва флора. Във водата изкипват кг хлор, чиито съединения водят до увреждане на простатата. Ако не е Ковид ще лепнем друг вирус.




цитирай
2. mastino - До - radostinalassa
27.09.2021 20:27
За съжаление, хлорът не е единствената добавка към питейните води. Някъде по света, поставят в тях и прозак (дали не и у нас???), за да се чувстват хората доволни от живота си и да не се бунтуват срещу неправдата и т.н. ... В САЩ и ЕС е забранен за употреба, но ... явно не навсякъде.
Вирусите и до днес се спори, дали са същества или вещества, защото не ядат, не сер.т, не се делят извън гостоприемника, в който попадат и започват да се размножават.
Бактериите са тези, които основно се влияят от аеробната и анаеробната среда.
цитирай
3. kolevdobri - Ти говориш за външните фактори.
28.09.2021 14:08
Това например, е чистотата на въздуха, който дишаме, на водата, която пием и не видях да се споменава - храната, но всички знаем, че е така.
Следващата статия трябва да бъде за вътрешната чистота, защото при равни други случаи, замърсената външна среда влияе по-малко от замърсената вътрешна среда.

Благодаря!
цитирай
4. kolevdobri - Приятел,
04.10.2021 15:02
не си писал цяла седмица. Липсват ми статиите ти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351811
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031